Facebook’s Eigen Videodienst Watch Moet Gaan Concurreren Met YouTube

Facebook WatchFacebook heeft een nieuwe dienst geïntroduceerd die moet gaan concurreren met televisie en YouTube. Het nieuwe platform heet Watch en gaat veertig eigen programma’s uitzenden die speciaal voor de dienst zijn ontwikkeld.

De tv-shows worden zowel van tevoren opgenomen als live uitgezonden. Een kookshow met kinderen en een serie met de Amerikaanse presentator Mike Rowe zijn twee van de tv-shows die te bekijken zijn op Facebook Watch. Vlogger Nuseir Yassin krijgt ook een eigen serie en wekelijks worden live honkbalwedstrijden uit de Major League uitgezonden.

Watch is op dit moment alleen beschikbaar voor een selecte groep mensen in Amerika. Watch is als tabblad toegevoegd aan de Facebook-website en Facebook-app. Op dit tabblad krijgen gebruikers een gepersonaliseerde Watch-pagina te zien, met suggesties en aanbevelingen op basis van series die door Facebookvrienden zijn gekeken.

Net als bij livestreams kunnen gebruikers live reacties plaatsen tijdens het kijken van een Watch-video.

“We zijn er door Facebook Live achtergekomen dat het reageren op video’s vaak net zo’n groot deel van de ervaring is als het kijken zelf. Naar een programma kijken hoeft niet passief te zijn. Je kunt deze ervaring delen en mensen bij elkaar brengen die dezelfde dingen belangrijk vinden.” aldus Mark Zuckerberg.

Watch zal ook internationaal worden uitgerold, maar wanneer dit zal gebeuren is nog onduidelijk.

via [volkskrant]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.