“Huawei Zal Honderden Werknemers In De VS Ontslaan”

HuaweiAls gevolg van de Amerikaanse ban zal Huawei enkele honderden werknemers in zijn Amerikaanse afdelingen moeten ontslaan. Dit schrijft de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Het is je vast niet ontgaan dat Trump in mei de Chinese fabrikant Huawei op een zwarte lijst heeft gezet, waardoor Amerikaanse bedrijven geen of slechts beperkt zaken mogen doen met Huawei. De ban is inmiddels versoepeld, maar niet voordat Huawei en andere bedrijven de impact hebben gevoeld.

Huawei wil zelf niet reageren op de geruchten, maar volgens ingewijden zal de fabrikant “meerdere honderden medewerkers” in de VS ontslaan. Een aantal Chinese werknemers zouden een voorstel hebben gekregen om in China verder te werken.

Eerder liet Huawei’s CEO Ren Zhengfei al weten dat de omzet vanwege de Amerikaanse ban de komende twee jaar 30 miljard dollar onder de verwachtingen uitkomt. Zhengfei verwachtte in 2019 een omzet van 125 miljard dollar, maar nu heeft hij de verwachtingen bijgesteld tot ongeveer 100 miljard dollar. In 2018 boekte het bedrijf nog een omzet van 105 miljard dollar.

via [tijd]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.