“Xiaomi Werkt Aan Wear OS-smartwatch Genaamd ‘Mi Watch'”

Xiaomi-Huami-Amazfit-GTR-smartwatchInformatie in code van de Wear OS-app verwijst naar de komst van een Wear OS-smartwatch van Xiaomi. De smartwatch heet Mi Watch.

Xiaomi heeft verschillende wearables uitgebracht, maar deze fitnesstrackers en smartwatches draaien op een eigengemaakte besturingssysteem. De Chinese fabrikant lijkt nu echter ook te werken aan een smartwatch die draait op Wear OS van Google. Dit blijkt uit informatie die de website 9To5Google heeft gevonden in de code van de Wear OS-app voor Android. In versie 2.28 van de app werd verwezen naar de ‘Mi Wear’-app.

Xiaomi lijkt dus te werken aan een nieuwe app voor de Mi-serie van het bedrijf. Deze app is verbonden met de Wear OS-app van Google. Verderop in de code is de naam “Mi Watch” ontdekt. Het lijkt er dus op dat Xiaomi aan een Wear OS-smartwatch werkt met de naam Mi Watch.

Voor Google zou een samenwerking met Xiaomi goed nieuws betekenen. Xiaomi is op dit moment namelijk de grootste wearable fabrikanten, met een marktaandeel van 17,3 procent in het tweede kwartaal van dit jaar. In dat kwartaal verscheepte Xiaomi maar liefst 5,9 miljoen wearables. Uiteraard is het toevoegen van een Wear OS-smartwatch aan de Mi-lijn ook goed voor Xiaomi, omdat het bedrijf op deze manier nog meer klanten kan aantrekken.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *