“Alphabet Doet Overnamebod Op Fitbit”

fitbit-versa-2-headerAlphabet, het moederbedrijf van Google, zou een overnamebod hebben uitgebracht op de wearablefabrikant Fitbit. Met een overname kan Google in een keer een zeer groot gedeelte van de wearablemarkt in handen krijgen.

Fitbit is een grote speler op de markt van fitnesstrackers en smartwatches. Het bedrijf nam eerder zelfs de wearablefabrikant Pebble over. Toch heeft Fitbit het momenteel zwaar waardoor het bedrijf een eventuele overname door een groter bedrijf zou overwegen. Volgens bronnen van Reuters zou het moederbedrijf van Google nu een bod hebben gedaan. Hoe hoog het bod is en hoever de onderhandelingen zijn is momenteel nog onduidelijk.

Investeerders van Fitbit zien een overname door Alphabet in ieder geval wel zitten. Kort nadat het nieuws naar buiten kwam dat Alphabet mogelijk een bod heeft gedaan steeg het aandeel van Fitbit met 27 procent. Hierdoor steeg de waardering van het bedrijf naar 1,3 miljard euro.

Wat Google precies met Fitbit van plan is weten we nog niet, maar nog altijd duiken geruchten op over Pixel-smartwatch. Het is mogelijk dat Fitbit hier wat kan betekenen. De kennis van Fitbit in combinatie met Google’s smartwatchbesturingssysteem is mogelijk de perfecte combinatie om te concurreren met de beste smartwatches op de markt.

Voorlopig is het echter nog afwachten. Zowel Alphabet als Fitbit hebben nog niks laten weten. Zelfs als de geruchten kloppen bestaat er natuurlijk altijd nog een kans dat Fitbit het bod afwijst. Accepteert Fitbit het bod wel dan weten we nog steeds niet wat Alphabet met de overname van plan is.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.