Binnenkort Android-apps op Chromebook

Android-Chromebook-GoogleTijdens de Google I/O-beurs heeft Google laten weten dat het bedrijf druk bezig is met het ontwikkelen van een betere samenwerking tussen Android en Chrome OS. Hierdoor zal het straks mogelijk  zijn om Android applicaties te draaien op je Chromebook.

Google Vice President, Sundar Pichai liet tijdens een presentatie weten dat laptops met Chrome OS erg populair zijn en dat Google bezig is met een betere samenwerking tussen Android en Chrome OS. Binnenkort zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om tekst berichten van je Android-toestel op je Chromebook te lezen of een waarschuwing te ontvangen als je smartphone bijna leeg is. Ook zal je met je smartphone je Chromebook kunnen ontgrendelen.

Naast handige applicaties voor een betere samenwerken tussen Android en Chrome OS wil Google het ook mogelijk maken om Android-apps te draaien op Chrome OS. Tijdens de presentatie liet Sundar Pichai zien dat de Evernote, Vine en Flipboard applicaties al werken op Chrome OS, maar liet ook weten dat het nog veel werk kost om deze functie in te bouwen in Chrome OS. Het is dan ook nog niet bekend wanneer het voor de consument mogelijk zal zijn om Android-apps te draaien op Chrome OS.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.