Accu Samsung Galaxy S4 Vliegt In Brand Onder Kussen Van 13 Jaar Oud Meisje

Samsung-Galaxy-S4-accu-in-brandIn het nieuws horen we wel vaker dat slechte smartphone-accu’s of goedkope opladers voor ernstige problemen zorgen. Dit maal is een Galaxy S4 toestel van een 13 jarig meisje in rook opgegaan nadat ze het toestel voor het slapen gaan onder haar kussen had gelegd.

Een 13 jarig meisje werd wakker van een brandlucht dat onder haar kussen vandaan kwam. Het bleek haar smeulende Galaxy S4 te zijn die ze voor het slapen gaan onder haar kussen had gestopt. Het meisje is ongedeerd en haar bed heeft een paar flinke brandplekken opgelopen.

Uiteraard is dit levensgevaarlijk, maar kunnen wij dit soort voorvallen niet voorkomen? In de gebruikershandleiding van Samsung staat namelijk dat je je toestel niet moet afdekken met dikke kleding of beddelinnen, omdat dit de kans op brand en explosies vergroot. Ook zou de brand veroorzaakt zijn door een vervangende batterij. Er  wordt niet gezegd of dit een originele of een nep-exemplaar was, maar ons vermoeden gaat uit naar een goedkope nep-accu. Wij adviseren dan ook om je smartphone niet onnodig te bedekken en niet te besparen op de accu.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.