KPN Biedt Klanten Silent Circle-apps Aan Voor Versleuteld Communiceren

SILENT CIRCLE LOGOKPN biedt vanaf deze week de applicaties aan van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Silent Circle. Dankzij de Silent Phone en Silent Text apps kunnen KPN-klanten beveiligde telefoongesprekken voeren en beveiligde berichten versturen.

Silent Phone en Silent Text zijn beschikbaar voor Android en iOS en maken het mogelijk om versleuteld te communiceren. Volgens KPN slaan de apps geen metadata op en maken de apps gebruik van end-to-end-encryptie. Hierdoor zouden KPN en Silent Circle niet bij de berichten of gesprekken kunnen komen.

De encryptie van de berichten vindt plaats op de toestellen van de gebruikers zelf en deze worden aan het eind van de sessie weer vernietigd. Hierdoor is het niet mogelijk om de berichten of gesprekken naderhand nog te ontcijferen. Ook kan je aangeven voor hoe lang je een bericht zichtbaar wil laten. Na de aangegeven tijd verwijdert het bericht zichzelf automatisch.

De directeur van de Zakelijke Markt van KPN zegt “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid dat klanten veilig en betrouwbaar kunnen communiceren, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie in verkeerde handen komt“. Doordat Silent Circle een Amerikaans bedrijf is en er in het verleden veel gespioneerd is door de NSA hebben veel mensen nog toch nog twijfels over de veiligheid.

bron [security.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.