Review Jabra Revo Wireless

Jabra-Revo-Wireless-Review-1We ontvingen de Revo Wireless. Een draadloze koptelefoon met lange batterijduur, touch controls en een zeer degelijke bouw. Hij kan verbinden met een muziekbron doormiddel van Bluetooth, NFC, maar ook gewoon via een kabeltje. Als je dat leest, en je had de titel niet gelezen, kun je misschien wel raden welk merk er achter dit product zit. Jabra natuurlijk. Hieronder ons oordeel over dit mooie product.

Inhoud
Uiteraard heeft Jabra ervoor gezorgd dat de verpakking al om te smullen is. In de doorzichtige doos valt onmiddellijk de Revo Wireless op.

Jabra-Revo-Wireless-Review-3

Maar er zit natuurlijk ook een USB-kabel in om het apparaat mee op te laden, een 3,5mm kabel voor een bedrade verbinding met een muziekbron, een handige opbergtas die tevens bescherming bied tegen waterspatten en stof, en natuurlijk een handleiding om je wegwijs te maken met de verschillende bedieningsmogelijkheden.

Jabra-Revo-Wireless-Review

Touch controls
Over bedieningsmogelijkheden gesproken. De Revo Wireless is een koptelefoon die met touch controls bedient kan worden. Door simpelweg met je vinger over het rechteroor gedeelte, cirkelvormige bewegingen te maken, kun je het volume verhogen of verlagen. Door links of rechts te tikken op de cirkel kun je een nummer vooruit of achteruit springen. Deze manier van bedienen is uitermate intuïtief en is misschien wel de meest natuurlijke bediening mogelijk. 

Jabra-Revo-Wireless-Review-4

In het midden zit de zogenaamde multifunctionele toets. Hiermee kan een nummer gepauzeerd of afgespeeld worden. Ook kun je met deze toets inkomende oproepen beantwoorden of weigeren. Voor de rest vindt je op deze Revo Wireless koptelefoon een aan/uit-knop, een micro USB-poort en een indicatielampje van de batterij en de verbinding. Hoewel het apparaat dus draadloos werkt kun je ook gewoon een 3,5mm kabel aansluiten. Via Bluetooth en/of NFC kan draadloos verbinding gemaakt worden en dit werkt, zoals we inmiddels gewend zijn van Jabra, erg gebruiksvriendelijk.

Kwaliteit
De kwaliteit van het product is zeer indrukwekkend. De materialen voelen stevig aan en het geheel zit goed in elkaar. De speakers liggen lekker op de oren, dankzij de zachte kussentjes rondom de randen. De band die op je hoofd ligt, zit erg comfortabel, dankzij een soort gel-achtige vulling. Dus ook na uren luisterplezier zit de Revo Wireless nog lekker. In de band zitten scharniertjes verwerkt waardoor je de speakers naar binnen toe op kunt vouwen. Zo kan de Revo Wireless een stuk compacter meegenomen worden op reis. Bovendien past de koptelefoon op deze manier perfect in de meegeleverde beschermtas.

Jabra-Revo-Wireless-Review-2

De batterij van de koptelefoon laat een zeer positieve indruk achter. Met maarliefst 10 dagen stand-by tijd en een afspeeltijd van 12 uur, weet de Revo Wireless het lang vol te houden. Er zijn genoeg mensen die lang naar muziek kunnen luisteren, maar zelfs met 12 uur wordt het lastig de batterij leeg te krijgen.

Dat een koptelefoon comfortabel is, stevig in elkaar zit en een goede batterijduur heeft, wil nog niet zeggen dat het belangrijkste onderdeel ook goed is: de geluidskwaliteit. Maar we hebben het hier over Jabra. Een bedrijf dat zich richt op het maken van producten die muziek op een zo kwalitatief hoog mogelijke manier kunnen laten horen. De Revo Wireless produceert zeer zuivere geluiden. Het volume kan erg hard en ook de bass is dik in orde. Daarmee is ook dit product van Jabra zeer geschikt voor het afspelen van je favoriete muziek.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Er zijn koptelefoons genoeg. In allerlei maten, vormen en kleuren. Er zijn slechts een paar die een prijs zouden kunnen winnen voor mooiste design en meest gebruiksvriendelijke bediening. De Jabra Revo Wireless is daar zeker eentje van.

Jabra-Revo-Wireless-Review-5

Er zijn eigenlijk maar weinig nadelen aan deze koptelefoon. Dat hier Bluetooth 3.0 gebruikt wordt is, gezien de uitstekende batterijduur, niet heel erg. Toch had de batterij misschien nog langer mee gekund met Bluetooth 4.0. Ook kan de afstand tot de muziekbron dan wat groter zijn. Het tweede nadeel, en tevens laatste, is de prijs. Jabra maakt nou eenmaal hoogwaardige producten, en dat mag iets kosten. Wil je toch wat minder geld uitgeven? Dan is er nu ook een instapmodel: de Jabra Move Wireless.

De Jabra Revo Wireless is compleet. Het apparaat geeft prima geluid en kan ook vrij hard. Hij ligt lekker zacht op je hoofd en kan na gebruik handig worden opgevouwen. Opnieuw heeft Jabra een product waar de hoge kwaliteit vanaf straalt.

Voordelen

  • hoge kwaliteit materialen
  • comfortabel
  • lange batterijduur
  • compact mee te nemen
  • goed geluid

Nadelen

  • hoge prijs
  • geen bluetooth 4.0

Prijs: tussen €136,- en €250,- (afhankelijk van waar je de Revo Wireless koopt)

Meer informatie: Jabra Revo Wireless

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.