LG Verkoopt Record Aantal Smartphones

LGLG heeft de verkoopcijfers bekend gemaakt van het afgelopen kwartaal. Hieruit blijkt dat LG voor het eerst 15,4 miljoen smartphones heeft verkocht. Dit is maar liefst 26 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Helaas is de totale winst van de Zuid-Koreaanse fabrikant wel gedaald.

LG doet het langzaam aan weer wat beter op de smartphonemarkt. In het afgelopen kwartaal wist het bedrijf 15,4 miljoen toestellen te verkopen. Door de dalende verkoop van onder andere televisies is de totale nettowinst van 32,7 miljoen euro echter wel flink gedaald ten opzichte van 79 miljoen euro in de zelfde periode vorig jaar. De totale omzet van LG bedroeg omgerekend 11,9 miljard euro.

LG heeft deze week de LG G4 gepresenteerd. Deze high-end smartphone zal hoogst waarschijnlijk voor nog betere verkoopcijfers zorgen. De LG G4 beschikt over een 5,5-inch display met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, een Qualcomm Snapdragon 808 processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 16 megapixel camera aan de achterkant, een 8 megapixel camera aan de voorkant, een 3.000mAh accu, Bluetooth 4.1, NFC en 4G-ondersteuning. Afhankelijk van de gekozen achterkant kost de smartphone € 649 of € 699 euro.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.