Nieuwe Snellaadtechnologie Van Huawei Heet “SuperCharge”

HuaweiHuawei liet vorig jaar een interessante naamloze snellaadtechnologie zien die een 3000mAh accu in slechts 5 minuten tijd tot 50 procent kon opladen. De Chinese fabrikant heeft op 11 augustus een verzoek ingediend om de merknaam SuperCharge vast te leggen in Europa. Mogelijk zien we volgende maand al de eerste Huawei-smartphone met SuperCharge.

Snellaadtechnologieën als Quick Charge 3.0 en PumpExpress zorgen er voor dat accu’s in een smartphone sneller kunnen worden opgeladen. De snelheden van deze technologieën zijn echter een stuk trager dan de vorig jaar gepresenteerde “SuperCharge” van Huawei. In een demo toonde het bedrijf namelijk dat een 3000mAh accu in 5 minuten tijd tot 48 procent kon worden opgeladen. In slechts 15 minuten tijd is de accu volledig vol.

Het klinkt misschien alsof dit slecht is voor de levensduur van de accu, maar volgens Huawei is dat niet het geval. Door hectometers aan grafietmoleculen te binden, zou het mogelijk zijn een fors hogere oplaadsnelheid te behalen zonder de accu te beschadigen.

Welke smartphone als eerste zal worden voorzien van SuperCharge-ondersteuning is onbekend, maar volgende maand start de IFA-beurs in Berlijn waar Huawei vermoedelijk een nieuwe high-end smartphone zal presenteren. Het is ook mogelijk dat de Mate 9 als eerste SuperCharge-ondersteuning krijgt. Dit toestel zal eind dit jaar worden aangekondigd.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.