Android en iOS-apps Makkelijk Over Te Zetten Naar Windows 10

Microsoft-windows 10 Android appsAfgelopen week onthulde Microsoft het nieuwe besturingssysteem Windows 10, dat onder andere op aankomende smartphones en tablets zal gaan draaien. Ontwikkelaars kunnen nu vrij eenvoudig Android en iOS applicaties omzetten naar Windows 10 applicaties.

Microsoft heeft laten weten dat het voor ontwikkelaars zeer eenvoudig is om Android en iOS applicaties om te zetten voor Windows 10. Android applicaties kunnen bijna één-op-één worden overgezet. Ook iOS applicaties kunnen nu een stuk eenvoudiger worden omgezet en onder andere gebruik maken van Microsoft-diensten zoals Cortana en Xbox Live.

Windows Phone is lang niet zo populair als Android en iOS. Dit komt hoofdzakelijk doordat er simpelweg een stuk minder applicaties beschikbaar zijn voor Windows Phones. Door het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om applicaties uit te brengen voor Windows 10 smartphones en tablets, hoopt Microsoft meer klanten aan te trekken.

Ook al kunnen applicaties nu relatief makkelijk worden omgezet naar Windows 10, er zijn wel enkele regels waar ontwikkelaars aan moeten voldoen. Dit kan in sommige gevallen betekenen dat er toch nog redelijk wat aanpassingen en manuren nodig zijn om aan de regels van Microsoft te voldoen. Het is daarom ook nog even afwachten of Windows 10 veel nieuwe ontwikkelaars zal aantrekken. Naar verwachting zullen de eerste Windows 10 smartphones en tablets deze zomer op de markt verschijnen.

via [smartphone.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.