Qualcomm Probeert Samsung Terug Te Winnen Met Snapdragon 820-chip

Qualcomm Snapdragon 820Qualcomm hoopt met de nieuwe Snapdragon 820-chipset de grootste smartphone fabrikant, Samsung terug te winnen. Deze nieuwe chip moet onder andere de accuduur verlengen en de kwaliteit van de camera verbeteren.

Samsung besloot eerder om geen gebruik te maken van de Qualcomm Snapdragon 810 processor. Deze chipset heeft namelijk te maken met oververhittingsproblemen. De nieuwe Snapdragon 820-chipset moet echter een flinke verbetering zijn ten opzichte van zijn voorganger.

De Snapdragon 820-chip is voorzien van de nieuwe grafische processor Adreno 530. Deze is maar liefst 40 procent sneller dan zijn voorganger. Ook verbruikt de Adreno 530 40 procent minder energie en kunnen 4k-beelden met maar liefst 60 frames per seconden worden afgespeeld.

Ook is er een nieuwe beeldprocessor aanwezig, genaamd Spectra. Spectra ondersteunt twee camera’s aan de achterkant en één camera aan de voorkant. Volgens Qualcomm kan de nieuwe beeldprocessor de kwaliteit van spiegelreflexcamera benaderen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.