Google En Intel Werken Aan 3D-camera Voor Smartphone

Project Tango GoogleGoogle en Intel werken samen aan de productie van 3D-camera’s voor het in kaart brengen van 3D-omgevingen. Tijdens een ontwikkelaarsevenement toonde Intel een smartphone met de RealSense-camera’s en de Project Tango software van Google.

Met de smartphone van Intel is het mogelijk om een 3D-kaart te maken van een kamer of omgeving. Dit werkt het zelfde als bij de Project Tango-smartphone en tablet van Google. Het verschil tussen de smartphone van Intel en die van Google is de mogelijkheid om 3D-beelden van de omgeving op de telefoon van Intel ook direct live te bekijken. Dit heeft Intel via een demonstratie van een game laten zien.

Bij het spel Tango Blaster houden gebruikers een fysieke geweer vast met daarop de telefoon. De gebruiker moet vijanden neerschieten die op het scherm van de telefoon te zien zijn. Doordat de camera ook 3D-objecten kan waarnemen kan de gebruiker dekking nemen achter echte voorwerpen en muren.

De getoonde smartphone is een prototype en het is nog niet bekend wanneer de eerste smartphone met deze 3D-technologie op de markt zal verschijnen.

bron [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.