Google: Mobiele Webpagina’s Sneller Dankzij Nieuwe Webstandaard

google ampGoogle werkt samen met een groep internetbedrijven en uitgevers aan een nieuwe webstandaard die er voor moet zorgen dat mobiele websites sneller zullen laden. De nieuwe standaard voor snellere mobiele webpagina’s heet Accelerated Mobile Pages (AMP).

De nieuwe standaard zal niet alleen de laadsnelheid verbeteren, maar moet het ook makkelijker maken voor uitgevers om artikelen binnen het nieuwe formaat te presenteren. Om de nieuwe laadsnelheid te verbeteren worden enkele beperkingen geïntroduceerd. Eén van deze beperkingen is de weergave van advertenties. Advertenties worden nog steeds getoond, maar advertentieformaten die voor vertraging zorgen zijn uitgesloten.

Zogeheten AMP-pagina’s kunnen gratis gebruik maken van de servers van Google. Dit is een vrije keuze, maar de pagina’s zouden nog sneller laden als ze op de servers van Google staan. Google werkt samen met Twitter, Linkedin, Pinterest en WordPress om de nieuwe standaard in te voeren. Ook uitgevers zoals The New York Times, The Guardian, The Economist, NRC, Frankfurter Allgemeine Zeitung en La Stampa zijn van plan om de nieuwe standaard te gebruiken.

Het resultaat voor de gebruiker zal zijn dat als ze op een artikel klikken, deze bijna direct verschijnt.” “Een gemiddelde site is nu 2 of 5 MB. Door de techniek te versimpelen kan dat veel minder worden“, aldus Google-bestuurder Danny Bernstein.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.