BlackBerry Stopt Mogelijk Met Smartphones

BlackBerry-LogoJohn Chen, CEO van BlackBerry, heeft aangegeven dat de smartphones van de fabrikant weer winstgevend moeten worden anders stopt BlackBerry met het maken van smartphones. Als BlackBerry in 2016 nog geen winst maakt is het tijd voor een heroverweging, aldus Chen.

BlackBerry is erg succesvol met het leveren van enterprise en softwarediensten aan zakelijke klanten. Deze software zorgt voor veiligere smartphones die erg moeilijk te kraken zijn. Dit maakt ook het BlackBerry OS-besturingssysteem erg aantrekkelijk. De smartphones van BlackBerry doen het echter steeds slechter, waardoor de fabrikant momenteel verlies draait met de smartphonedivisie.

De smartphones verkopen zelfs zo slecht dat BlackBerry momenteel overweegt om te stoppen met de verkoop van BlackBerry-toestellen. Hoe BlackBerry wil overleven zonder de verkoop van smartphones is echter niet bekend, aangezien de fabrikant BlackBerry-gebruikers nodig heeft om de software van BlackBerry te kunnen verkopen.

BlackBerry zal dit jaar een BlackBerry-smartphone op de markt brengen met het Android besturingssysteem in combinatie met BlackBerry’s beveiligingssoftware. Dit lijkt een zeer goede stap, maar om winst te maken met de smartphonedivisie zal BlackBerry zeer veel toestellen moeten verkopen. De kans dat dit gaat gebeuren lijkt klein.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.