Verkoop Microsoft Lumia-smartphones Flink Gedaald

Windows PhoneMicrosoft heeft in het afgelopen kwartaal slechts 5,8 miljoen Lumia-smartphones verkocht. Dit is een stuk minder dan in de zelfde periode vorig jaar, toen Microsoft na de overname van de mobiele divisie van Nokia 9,3 miljoen Lumia-toestellen wist te verkopen.

Microsoft heeft tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers laten weten dat de fabrikant in het derde kwartaal van dit jaar 5,8 miljoen Lumia-toestellen heeft verkocht. Totaal behaalde Microsoft een omzet van 20,4 miljard dollar, 12 procent lager dan een jaar geleden.

Microsoft wist in het derde kwartaal van 2014 met behulp van de mobiele divisie van Nokia nog 9,3 miljoen Lumia-toestellen te verkopen. Microsoft heeft het echter steeds moeilijker op de smartphonemarkt. De omzet met smartphones is namelijk gedaald met 54 procent. Dit komt mede door het besluit om Asha-toestellen niet langer meer te verkopen. Het Windows Phone besturingssysteem is op minder dan 3 procent van de toestellen aanwezig. Dit percentage lag in 2010 nog op 7 procent.

Microsoft verwacht met Windows 10 echter weer een grotere marktaandeel te veroveren. De eerste toestellen met dit besturingssysteem heeft de fabrikant deze maand gepresenteerd. De toestellen zullen in november op de markt verschijnen en beschikken onder andere over een 20 megapixel camera met 4K-mogelijkheden.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *