Samsung En Xiaomi Werken Aan Eigen “3D Touch”

Huawei Mate S force touchWe schreven eerder al dat de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung de Galaxy S7 mogelijk zal voorzien van een drukgevoelig display en dat de fabrikant daarvoor al in 2014 een patent heeft aangevraagd. Het is duidelijk dat fabrikanten een toekomst zien in drukgevoelige schermen, want na Huawei, Apple en Samsung werkt ook de Chinese Xiaomi aan dergelijke schermen voor smartphones.

Na de introductie van de Huawei Mate S en de lancering van de iPhone 6S duiken steeds meer geruchten op dat verschillende fabrikanten smartphones met drukgevoelige schermen op de markt zullen brengen. Deze fabrikanten werken aan eigen technieken om dit mogelijk te maken. Zo maakt Huawei gebruik van “force touch” en Apple van “3D Touch”. Samsung werkt aan een touchscreen-controller die anders werkt dan 3D Touch, maar wel het zelfde resultaat moet opleveren. Ook Xiaomi maakt van een andere technologie gebruik, maar het is nog niet bekend hoe dit precies werkt.

Een drukgevoelig scherm kan handig zijn om verschillende software-functies te actieveren door harder op het scherm te drukken. Ook komen ontwikkelaars met interessante nieuwe applicaties, die je smartphone bijvoorbeeld kan omtoveren tot een weegschaal.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.