Kirin 950: Huawei Werkt Aan Snelste Mobiele Chip Ooit

Kirin 950De Chinese Huawei groeit extreem snel en is na Samsung en Apple momenteel de grootste smartphonefabrikant van dit moment. Om de “nu nog” grote afstand met Samsung en Apple te verkleinen werkt Huawei hard aan nieuwe smartphones, maar ook aan nieuwe chips. Uit uitgelekte benchmarkscores blijkt dat Huawei werkt aan de snelste mobiele chip ooit.

Het zou gaan om de Kirin 950-chip, die sneller moet zijn dan de Exynos 7420 van Samsung, dat op dit moment de snelste mobiele chip is. We zullen wel even moeten afwachten of de gelekte benchmarlscores ook echt kloppen, voordat we conclusies kunnen trekken. Naar verwachting zal Huawei de Huawei Mate 8 op 26 november presenteren, waar de Kirin 950 in wordt gebruikt.

De titel van snelste chip zal Huawei waarschijnlijk niet lang houden. In februari worden namelijk nieuwe chips van Qualcomm en Samsung verwacht, die zeer waarschijnlijk nog sneller zullen zijn. Het is in ieder geval interessant om te zien dat Huawei een steeds sterkere concurrent aan het worden is in de top van de smartphonemarkt.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.