Ex-Microsoft Baas Wil Android-apps Op Windows Phone

steve-ballmerDe voormalige Microsoft-directeur Steve Ballmer is het niet eens met de appstrategie van Windows 10. Hij is van mening dat Android-apps op Windows Phone moeten werken.

Dit heeft Ballmer woensdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Microsoft laten weten tegenover Bloomberg. Ballmer heeft geen functie meer binnen Microsoft, maar is wel een van de grootste aandeelhouders van het bedrijf. Daarom is hij aanwezig tijdens de vergadering met de Microsoft-top.

De huidige Microsoft-ceo Satya Nadella antwoordde op een vraag van een andere aandeelhouder over het app-aanbod op Windows-telefoons dat Windows Phones in de toekomst over meer apps zullen beschikken, omdat ontwikkelaars worden aangemoedigd in één keer apps voor Windows-pc’s, tablets en smartphones te maken.

Dat gaat niet werken”, antwoordde Ballmer. Windows Phones moeten “Android-apps draaien”.

Microsoft kondigde in april aan dat ontwikkelaars in de toekomst gemakkelijk Android-apps kunnen omzetten naar Windows-apps. Dit project is nu echter stopgezet en het is niet bekend of Microsoft deze mogelijkheid ooit nog zal lanceren.

Een woordvoerder van Microsoft zegt in een reactie het volgende: “We gaan regelmatig met Steve de dialoog aan en verwelkomen zijn input en feedback, net als van onze andere investeerders.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.