Voortbestaan Jolla Is Veiliggesteld

Jolla-tabletEen maand geleden doken berichten op dat de Finse fabrikant Jolla het financieel zwaar heeft en dat een nieuwe kapitaalinjectie nodig is om de toekomst van het bedrijf te verzekeren. Dit is gelukt, zo meldt Jolla in een persbericht.

Sailfish OS 2.0 vergt meer tijd en geld dan aanvankelijk was ingeschat, maar het voortbestaan van Jolla is veiliggesteld. Antti Saarnio, CEO van Jolla, heeft in een derde investeringsronde namelijk voldoende geld binnengehaald om het voortbestaan van zijn bedrijf te verzekeren. Saarnio zegt zich nooit zorgen te hebben gemaakt en dat obstakels gebruikelijk zijn voor start-ups.

A very important part in a start-up’s journey is going through death valleys. Most start-ups need great survival skills and determination and innovative solutions to succeed in the long run. Jolla has now successfully completed its investment round and is ready to continue to provide a true mobile OS alternative to the world. This latest death valley was the most difficult one but proved that highly motivated teams can win even when faced with seemingly insurmountable challenges.

Saarnio zegt dat er veel behoefte is aan een nieuw besturingssysteem en dat de ontwikkelingen van Sailfish OS 2.0 dus doorgaan. Er is vooral veel interesse vanuit het bedrijfsleven. Mensen willen mobiele apparaten waar zij hun zakelijke, financiële en persoonlijke gegevens veilig en vertrouwd kunnen opslaan.

Jolla is vier jaar oud en opgestart met behulp van een investeringsronde van 50 miljoen dollar. Het bedrijf heeft al een eigen besturingssysteem, een Jolla Tablet en een Jolla Phone op de markt gebracht.

via [tabletguide]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...