Fitbit Investeert Zes Miljoen In Fabrikant Van Bloedsuikermeter

Fitbit IonicFitbit heeft zes miljoen geïnvesteerd in Sano, een bedrijf dat is opgericht in 2011 en bezig is met het ontwikkelen van een kleine bloedsuikermeter dat continue de bloedsuikerwaardes kan meten. Met de investering wil Fitbit naast het uitbrengen van fitnesstrackers ook apparaten ontwikkelen met meer mogelijkheden op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg.

De bloedsuikermeter van Sano is een soort slimme pleister met een biometrische sensor, die ongeveer zo groot is als een muntstuk. De bloedsuikermeter is nog niet op de markt verschenen, dus verdere details ontbreken nog. Met de investering kan Fitbit de technologie van Sano verwerken in de fitnesstrackers en smartwatches van het bedrijf.

Verschillende bedrijven, waaronder Apple en Verily, een bedrijf van Alphabet, werken momenteel aan kleine apparaten voor diabetici. De techniek achter de pijnloze bloedsuikermeters is echter vrij ingewikkeld, waardoor het moeilijk in te schatten is wanneer we de eerste wearable met een ingebouwde bloedsuikermeter kunnen verwachten.

via [wearablesmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.