Google Test Inloggen Zonder Wachtwoorden

Google login zonder wachtwoordGoogle is begonnen met het testen van inloggen zonder wachtwoord. Inplaats van het invullen van een wachtwoord krijg je een melding op je smartphone. Hier kan je vervolgens bevestigen dat je daadwerkelijk wilt inloggen.

Google werkt aan verschillende manieren om gebruikers te laten inloggen op diensten van het bedrijf. Zo kocht Google vorig jaar SlickLogin, een bedrijf dat inloggen door middel van ultrasoon geluid mogelijk maakt. Dit onhoorbaar geluid kan door de telefoon worden opgepikt en worden gebruikt om in te loggen.

Yahoo introduceerde vorige week een eigen techniek waarbij gebruikers via Yahoo Mail zonder wachtwoord kunnen inloggen. Gebruikers krijgen een notificaties op hun smartphone als ze willen inloggen op de desktop. Na het bevestigen ben je ingelogd. Google test dezelfde techniek die op de achtergrond al in Google Play services verscholen zit.

Een Reddit-gebruiker die de techniek al mocht testen heeft enkele screenshots en introducties geplaatst. De nieuwe login-methode werkt op Android en iOS. Mocht je geen toegang hebben tot je smartphone dan kan je alsnog inloggen met je wachtwoord. Het is niet bekend wanneer Google de nieuwe login-methode zal uitrollen.

bron [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.