ICS update Galaxy SII wel of niet op 15 maart

Omdat wij jullie zo goed mogelijk op de hoogte willen houden van alle ontwikkeling rondom Android, speuren wij dagelijks het web af naar nieuwtjes. Zo kwamen wij ook met het bericht dat de Samsung Galaxy S2, 15 maart de update zou krijgen naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Vervolgens schreven wij het bericht dat de Galaxy SII al op 10 maart een update zou krijgen, dit omdat dit op verschillende grote tech-sites werd aangekondigd. Maar al snel bleek dit niet waar te zijn en dit werd bevestigd door Samsung zelf.

15 maart
Om even terug te komen op het 15 maart verhaal en waarom ik hierover schrijf. Ik twijfel namelijk nogal of de update werkelijk op 15 maart gaat plaatsvinden, ondanks het feit dat het Samsung Israël was die het aankondigde op hun Facebook pagina.

Vertaalde Facebook post van Samsung Israël

We promised we were working on it. You waited patiently. And on 15 March it’ll arrive: Android version 4, ICS, to tens of thousands of GALAXY S II devices purchased from cellular companies in the country or directly from us. We are very excited for the launch, hope you are too

Juist, mijn twijfel, daar hadden we het over. Ik zat vandaag weer even te speuren naar wat nieuws betreffende Android, Samsung, HTC en verder. Dankzij deze speurtocht kwam ik ook even terecht op het Twitter account van Samsung Nederland en daar was de vraag betreft de update al door iemand anders gesteld. De tweet van de vraagsteller was: “@Samsung_NL zou wel mooi zijn dat als jullie de update van de galaxy s2 uit zouden brengen.“, waarop Samsung reageerde met: “Zodra de officiële firmware-update beschikbaar is zullen wij dat hier melden.“.

Dat is natuurlijk een vrij simpel antwoord en daar neemt de vraagsteller geen genoegen mee. Zijn repliek was als volgt: “oké Dankje maar jullie hebben nu toch wel een datum. Is het 15 maart.“, dit vraagt om een wat duidelijker antwoord van Samsung en die kwam er. “Beste Edwin, wij weten nog niet wanneer deze beschikbaar zal worden, zodra wij het weten zullen wij het hier melden.“.

Deze reactie zette mij dus aan het twijfelen. Wat denken jullie? Komt de update op 15 maart? Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte!

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

25 Reacties

 1. Kees Overgauw schreef:

  Heb ‘m net geïnstalleerd. En het is pas 12 maart! Loopt als een zonnetje.

 2. edwin schreef:

  Dan heeft kees vast niet de update via kies of air

 3. Kira schreef:

  Ik denk dat dit gewoon de zoveelste oplaaiing is.
  Iedereen roept maar, maar Samsung zelf houdt z’n mond stijf dicht.

  Ik wil die update nu gewoon wel een keer!

 4. wenos schreef:

  oke mischien een erg domme vraag maar, ik heb dus zins kort de samsung galaxy s 2. ik denk dat ik nog een oude versie heb maar zou niet weeten hoe ik dat zie en waar ik hem dan zou kunnen updaten. ik hoop namelijk daarmee mijn probleem van mijn snelle leege accu te kunnen verhelpen want dit is echt gekkenwerk hoe snel dat gaat.

  alvast hartelijk bedankt
  Wenos.

 5. ray schreef:

  @Kees Overgauw dat is versie 2.3.6. die je hebt gekregen in de kies update en niet 4.0.3.

 6. Ray schreef:

  jammer dat samsung zulke goede telefoons maakt alleen zo slecht is in aftersales #updates

 7. wenos schreef:

  oke ik heb android versie 2.3.6. is dat de nieuweste? en update i automatish of krijg ik daar een melding van als er een nieuwe is?

  • Edwin schreef:

   Ja dat is de nieuwste en in kies kan je checken of er een nieuwere versie beschikbaar.Maar online kan je t natuurlijk ook in de gaten houden

 8. Marco schreef:

  Wenos en Edwin, ik gebruik Juice defendor ultimate (moet wel gekocht worden op de market) maar batterij duur gaat enorm omhoog. Als ik hem ’s avonds rond de klok van 11 op de lader zet zit er doorgaans nog meer dan 50% spanning in. configureren van dit programma duurt ongeveer een kwartier en je moet goed lezen wat er staat. Echt een super app die doet wat hij zegt mits je hem goed gebruikt uiteraard.

 9. remco schreef:

  heh das raar,
  ik heb mijn samsung net geupdate met Kies en ik heb android versie 2.3.5
  mijn Kies versie is 2.2.0….

  hoe kan dit?

 10. edwin schreef:

  Tijd voor windows lu

 11. Figi schreef:

  Edit: Zo onnodig dit…

 12. Fabio schreef:

  @remco: je androidversie en kiesversie hebben niet met elkaar te maken. Dit zijn 2verschillende dingen.

  @figi: De bedoeling van deze thread was ook niet om hier te kome schelden; dit laat nog eens zien wie hier de echte mongool is.
  Voor je ruzie gaat maken op het internet moet je misschien eens een leven zoeken, als dit niet lukt kan je nog altyd *knuffel*knuffel*

 13. Hans schreef:

  Heb nu al een tijdje CM9 draaien. een soort vanilla ICS die prima draait op de SGS2. Het enige dat ik mis is de social hub. Voor de rest: prima. Maar moet nog steeds de echte voordelen van ICS tov van GB ontdekken. GPU acceleratie hardwarematig? Merk er niet zoveel van. Face Unlock? Leuk maar niet bijzonder. Taskmanager? Funktioneerde ook prima met GB. Hotspot? Was ook met een 3rd app makkelijk te doen. Wat ik wel mooier vind: email app: veel betere layout, gallery: idem. Als ik dingen over het hoofd heb gezien dan ligt dat zeker aan mij. Reacties daarop zijn welkom. wil altijd wat leren.

 14. arjen schreef:

  Heb vanmiddag android 4.0.3. Geïnstalleerd, niet via kies en ook niet via ota. Gewoon via sammobile.com en hij draait zonder problemen! Weet nog niet of de batterij duur ermee vooruit gaat. Tot nog toe is het even wennen, maar alle apps en instellingen zijn gewoon blijven staan dus dat scheelt een hoop werk verder is hij wel wat sneller geworden al zit er niet veel verschil in. Grtz arjen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.