“WhatsApp Meest Belangrijke Social Platform In Nederland”

WhatsAppWhatsApp is volgens marktonderzoeker Newcom het belangrijkste sociale platform in Nederland. De chat-app heeft met 9,8 miljoen maandelijkse gebruikers iets meer dan Facebook met 9,6 miljoen maandelijkse gebruikers. Dit blijkt uit een enquête waaraan 10.484 mensen hebben meegedaan.

De populariteit van WhatsApp en andere social media apps zorgen er voor dat andere platformen juist last hebben van dalende gebruikersaantallen. Zo is het aantal Twitter-gebruikers onder tieners (15-19 jaar) met 48 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Deze gebruikers stappen vaak over op Instagram en Snapchat. 58 procent van de Instagram-gebruikers is tussen de 15 en 19 jaar oud. Bij Snapchat ligt dit percentage op 56 procent.

Het aantal ouderen op Twitter stijgt echter wel enorm, net als op Facebook. Zo is deze groep op Twitter het afgelopen jaar gestegen met 45 procent. Op Facebook steeg het aantal ouderen met maar liefst 52 procent, aldus Newcom.

Newcom social media cijfers

Het aantal gebruikers op Instagram (37 procent), Snapchat (69 procent), Foursquare (77 procent) en WeChat (61 procent) zijn het afgelopen jaar ook allemaal flink gestegen.

Deze cijfers zijn gebaseerd op een enquête waaraan 10.484 mensen hebben meegedaan. Het blijft dus gissen of de bovengenoemde cijfers juist zijn.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.