Sony “Einde Smartphone-innovatie In Zicht”

Kazuo HiraiSony CEO Kazuo Hirai denkt dat smartphones voorlopig niet meer veel beter zullen worden. Het wachten is op de volgende revolutie, maar die is nog niet in zicht.

Tijdens een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag laat Hirai weten dat we op een kantelpunt staan “zoals we tien jaar geleden zagen bij de overgang van normale mobieltjes naar smartphones.” “We zien bij smartphones tegenwoordig geen grote innovatiesprongen meer en we vragen ons bij Sony constant af wat er na de smartphone komt.” Volgens Hirai kan niemand deze vraag momenteel beantwoorden.

De Japanse fabrikant Sony heeft het erg zwaar op de smartphonemarkt en verkoopt steeds minder toestellen. Daardoor heeft Sony het bedrijf de afgelopen twee jaar grondig gereorganiseerd. De meeste wijzigingen zijn doorgevoerd in de smartphonetak van Sony. Sony focust zich niet meer op het veroveren van de markt, maar op het maken van winst. “De constante blik op marktaandelen heeft ons in het verleden financiële problemen opgeleverd.

Sony zal minder smartphones uitbrengen en zich voornamelijk richten op het maken van high-end toestellen, aldus Hirai. Vorige week introduceerde Sony drie nieuwe toestellen. De Xperia X, XA en X Performance.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.