Onderdirecteur Facebook Opgepakt In Brazilië

Diego Dzodan Facebook WhatsApp opgepaktDiego Dzodan, de onderdirecteur van de Zuid-Amerikaanse tak van Facebook is opgepakt door de Braziliaanse politie. Dzodan wordt verhoord omdat Facebook, eigenaar van WhatsApp, weigert de politie inzage te geven in WhatsApp-berichten van een verdachte drugshandelaar.

In december hadden de autoriteiten in Brazilië de toegang tot WhatsApp al enkele dagen geblokkeerd. Dit besluit was genomen nadat Facebook geen medewerking wilde verlenen aan het politieonderzoek in de zaak. In Brazilië, waar 93 procent van de internetgebruikers WhatsApp gebruikt, leidde dit besluit tot veel verontwaardiging.

In de zomer van 2015 had een rechter in São Paulo Facebook opgeroepen om uitleg te komen geven. Er kwam echter niemand opdagen. In augustus werd Facebook opnieuw op het matje geroepen, maar ook toen liet Facebook niks van zich horen. De blokkade in december was hiervan het gevolg.

Momenteel komen meer bedrijven in opstand tegen de autoriteiten. Zo eist de FBI in Amerika dat Apple helpt met het verkrijgen van informatie dat aanwezig is op een iPhone van de dader van de aanslagen in San Bernardino. Apple weigert en krijgt onder andere steun van Google, Twitter en Facebook.

via [nos]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.