Apple presenteert nieuwe iPad (2018), maar geen andere iPhones die kunnen concurreren met de nieuwste Samsung smartphones

iPad-2018Apple heeft afgelopen dinsdagavond (in de Nederlandse tijd bekeken) een nieuwe iPad gepresenteerd tijdens een Apple Event. Anders dan normaal was er dit keer geen live stream beschikbaar en kon je dus niet live meekijken. Hoewel de video van het Event achteraf wel beschikbaar kwam op het Internet.

Nieuwe producten en updates

Het belangrijkste nieuwe product van het Apple Event van 2018 lijkt de iPad 2018 te zijn, die de iPad 2017 gaat opvolgen. Aan de buitenkant is er weinig veranderd. We zien hier onder andere de bekende home knop en een Touch ID sensor. Een randloos scherm heeft deze 9,7 inch iPad nog niet. Misschien dat de iPad 2019 dat wel krijgt, wie zal het zeggen? Met deze nieuwe 2018-iPad wil Apple zich bewust richten op scholieren en het gebruik door scholen. Natuurlijk past daar ook een acceptabele, lage prijs bij. Hoewel Apple producten toch altijd nog duur blijven in vergelijking met dezelfde soort producten van andere merken. Voor 360 of 450 euro is deze nieuwe iPad van jou, afhankelijk van of je de 32 gb of 128 gb versie wenst te hebben. De nieuwste iPad moet in ieder geval gaan concurreren met tablets van andere merken zoals onder andere de Samsung Galaxy Tab S2 en S3.

De Apple Pencil was een andere verrassing van de avond. Deze “pencil” (een pennetje) kon je eerst alleen in combinatie met de iPad Pro gebruiken, maar wordt dus nu ook beschikbaar voor de budget iPad van 2018. Op de iPad staan standaard apps als Pages en Keynote en scholen krijgen gratis Cloud opslag tot 200GB wanneer zij de iPads in de klas gaan gebruiken. Zo hoopt Apple dus slim een grote markt iPad gebruikers aan te boren.

Ook Garagebands en Clips hebben updates gekregen, waardoor je nog makkelijker muziek kunt afspelen en delen. De verbeteringen in Clips richten zich op het eenvoudiger maken van filmpjes, simpeler bewerken en het nog makkelijker delen van die filmpjes.

De iPhone SE 2, iPhone 2018 of iPhone 9 in september?

Hoewel veel mensen dachten dat er een iPhone se 2 zou worden gepresenteerd tijdens het Apple Event van vorige dinsdag, en het internet volstond van de geruchten, bleek hier dus helemaal niets van te kloppen. Wellicht dat de se 2 iPhone nu tijdens de WWDC (4-8 juni van dit jaar) zal worden gepresenteerd maar dat is niet heel waarschijnlijk. Apple gebruikt de WWDC eigenlijk niet voor de presentatie van nieuwe iPhones. Het is ook niet uitgesloten natuurlijk. September lijkt in dat geval logischer hoewel het weer niet zo waarschijnlijk is dat Apple een vrij goedkoop toestel in september presenteert samen met nieuwere iPhones die de 8 en de X iPhone moeten opvolgen.

Het lijkt niet ondenkbaar dat Apple in september gaat komen met een iPhone 2018, want er zijn al enkele maanden flinke geruchten hierover namelijk. Sommige sites zijn er zelfs al op ingericht. Dit toestel zou dan de opvolger zijn van de 8-iPhone of de X-iPhone, hoe je het zien wilt en deze zal waarschijnlijk ook een prijs hebben die in de buurt komt van de toestellen van vorig jaar. Ook de iPhone 9 wordt genoemd als mogelijk nieuwe model. Ergens zou dat voor de hand liggen, omdat Apple met de nummering van de modellen nog nooit nummers heeft overgeslagen. Na de 8 komt dan de 9 zou je zeggen. En de iPhone X (10) werd tenslotte vorig jaar al gepresenteerd. Ook een iPhone 11 of iPhone XI zou nog kunnen, als Apple verder wil nummeren na de X en de 9 zou laten voor wat het is.

Concurrentie voor de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus

De nog komende nieuwe Apple smartphone modellen zouden meer tegenhang moeten bieden aan de nieuwste smartphone modellen van Samsung, de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus die enkele weken geleden beschikbaar kwamen. Dit geldt dan vooral voor de high end smartphones die Apple in september zal presenteren met prijzen die waarschijnlijk goed overeenkomen met die van de S9 en S9 Plus.

Andere Apple producten in 2018

September is meestal de maand van de nieuwe iPhones. Dat is eigenlijk al jaren zo. Als je daarnaast bedenkt dat Apple tijdens het event van vorige dinsdag al best wat nieuwe producten en updates voor bestaande producten heeft gepresenteerd is de kans aardig klein dat er nog veel nieuwe producten en updates zullen komen in 2018. Mogelijk dus alleen nog tijdens de WWDC van dit voorjaar. Verder wordt een iPhone X in de kleur goud nog genoemd in de geruchtenstroom die er gaande is, deze zou in september beschikbaar komen, naast een of twee nieuwe modellen die we eerder in dit artikel al hebben genoemd.

Update over de nieuwe iPhones van 2018
 
Uiteindelijk zijn de nieuwe iPhones van 2018 de Xs, Xs Max en Xr geworden. Ze zijn inmiddels alle drie daadwerkelijk verkrijgbaar. Wil je weten voor elke prijzen deze iPhones op dit moment te koop zijn? Kan dan eens bij de prijs vergelijkers op de site iphone.nl:
 
 
Je vindt hier de meest actuele prijzen voor losse iPhone XR, XS en XS Max toestellen, maar ook voor abonnementen met deze 3 nieuwe iPhones. De aanbiedingen worden gedaan door verschillende bekende en minder bekende webwinkels, zoals MediaMarkt, CoolBlue, Mobiel.nl en Belsimpel.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.