Sony Xperia Z5 Last Van Play Store-bug

Sony Xperia Z5Gebruikers van alle Xperia Z5-varianten met Android 6.0 (Marshmallow) klagen over een Play Store-bug, waardoor het niet meer mogelijk is om applicaties te downloaden. De bug zorgt er namelijk voor dat de Google Play Store niet meer wil openen.

Gebruikers van zowel de Sony Xperia Z5, de Z5 Compact als de Z5 Premium klagen over een bug die er voor zorgt dat de Google Play Store niet meer wil openen. Dit kan voor vrij veel irritatie zorgen, omdat het zonder de Play Store niet mogelijk is om applicaties te downloaden of te updaten.

Sony is ook in de Benelux begonnen met de uitrol van Android 6.0.1, waardoor het probleem dus ook in ons land voorkomt. Sony laat in een reactie weten dat slechts een klein deel van de gebruikers getroffen is door de bug en adviseert gebruikers die last hebben van de bug hun smartphone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Bij sommige gebruikers lost dit inderdaad het probleem op, maar bij veel mensen werkt deze oplossing echter niet.

Gebruikers kunnen daarom het beste hun Xperia Z5-toestel aansluiten aan een computer en vervolgens de PC Companion-software starten. Op deze manier kan je de Android 6.0 Marshmallow-update opnieuw installeren, waarna het probleem moet zijn verholpen.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.