Facebook Krijgt Boete Van 5 Miljard Dollar

FacebookFacebook heeft van de Amerikaanse toezichthouder FTC een recordboete gekregen vanwege privacy-overtredingen. Facebook moet maar liefst 5 miljard dollar betalen.

De Federal Trade Commission (FTC) heeft de hoogste boete ooit opgelegd aan Facebook. Het bedrijf moet maar liefst 5 miljard dollar, ongeveer 4,5 miljard euro, betalen vanwege het schandaal waarbij het data-bedrijf Cambridge Analytics met via Facebook verkregen accounts heeft geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Gegevens van maar liefst 87 miljoen accounts zijn ingezet voor de Trump-campagne in 2016.

Facebook krijgt daarnaast ook een boete van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Facebook moet 100 miljoen euro betalen omdat het bedrijf investeerders heeft misleid over de financiële risico’s van de privacyschandalen. Naast het betalen van de boetes moet Facebook werken aan het verbeteren van de privacy van de gebruikers. Cambridge Analytica moet alle verzamelde gegevens vernietigen.

Facebook moet verplicht wachtwoorden van gebruikers beter beschermen en een onafhankelijk privacycommissie optuigen die zich gaat bezighouden met de privacy van gebruikers.

We gaan belangrijke veranderingen aanbrengen in de wijze waarop we onze producten maken en de manier waarop dit bedrijf wordt aangestuurd“, aldus Mark Zuckerberg.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.