Nieuwe ARM-chip Maakt Smartphone Geschikter Voor Virtual Reality

ARM-chipChip-ontwerper ARM heeft een nieuwe processor-ontwerp aangekondigd die smartphones geschikter moeten maken voor virtual reality. Het ontwerp heet Cortex A73 en is volgens de fabrikant 30 procent zuiniger dan het vorige ontwerp.

De Cortex A73 is 1,3 keer zo krachtig als de vorige chip, en is ontworpen om smartphones continu op hoge snelheden te laten draaien. Dit is vooral handig voor virtualrealitytoepassingen. Cnet meldt dat de de A73 inmiddels door tien bedrijven is gelicenseerd, waaronder HiSilicon, Marvell en MediaTek.

ARM heeft ook een nieuw ontwerp voor grafische processoren aangekondigd. De zogeheten Mali-G71 is volgens ARM 50 procent sneller dan zijn voorganger en 20 procent efficiënter. De eerste G71-chips zullen begin 2017 verschijnen. De Mali-reeks is de meest gebruikte gpu ter wereld, aldus ARM. Vorig jaar zijn er in totaal 750 miljoen Mali-gpu’s verscheept. De nieuwe grafische technologie is gelicenseerd door bedrijven als Samsung, HiSilicon en Mediatek.

ARM produceert zelf geen processoren, maar verkoop ontwerpen door aan fabrikanten van processoren. Onder andere chipfabrikanten Qualcomm, Samsung en Huawei betalen ARM om gebruik te mogen maken van het ontwerp. Ongeveer 95 procent van alle smartphones maakt gebruik van een ontwerp van ARM.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.