Xiaomi Koopt 1500 Patenten Van Microsoft

Xiaomi Office fotoDe Chinese fabrikant Xiaomi heeft 1500 patenten gekocht van Microsoft. Als onderdeel van de deal zet Xiaomi voortaan Microsoft Office en Skype op al zijn Android-toestellen.

Xiaomi is de snelstgroeiende smartphonefabrikant te wereld en verkocht in het afgelopen kwartaal 15 miljoen toestellen, aldus Gartner. Dit is lang niet zoveel als Samsung (81 miljoen) en Apple (51 miljoen), maar deze fabrikanten groeien niet meer zo snel. In China is Xiaomi al de grootste leverancier van toestellen.

Microsoft doet het lang niet zo goed op de mobiele markt als de eerder genoemde fabrikanten. Daarom heeft Microsoft nu een deal gesloten om te kunnen profiteren van het succes van Xiaomi. De eerste Xiaomi-toestellen met de Microsoft-software komen in september van dit jaar. Het gaat onder andere om de Mi 5, Mi Max, Mi 4s, Redmi Note 3 en de Redmi 3. Microsoft kan op deze manier een grotere doelgroep bereiken.

Microsoft en Xiaomi werken al langer samen. Zo heeft Xiaomi eerder al een de Mi Pad geïntroduceerd. Deze tablet draait op het Windows 10 besturingssysteem. Ook maakt Xiaomi gebruik van Azure voor het leveren van Mi Cloud-diensten.

via [automatiseringgids]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.