T-Mobile Wijzigt Oneindig Online-bundel Na Vragen ACM

T-MobileT-Mobile introduceerde onlangs een nieuw abonnement waarmee gebruikers onbeperkt kunnen internetten voor 90 euro per maand. Wel schroeft T-Mobile de maximale kwaliteit van online videos naar beneden en heeft de provider enkele voorwaarden gesteld aan de tether-functie. Dit riep echter vragen op bij de ACM, waardoor T-Mobile heeft besloten de voorwaarden aan te passen.

In Nederland gelden strenge netneutraliteitsregels om te voorkomen dat verschillende soorten internetverkeer op verschillende manieren worden behandeld. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet toe op de naleving van die regels.

Na gesprekken tussen T-Mobile en ACM heeft de provider besloten om de twee beperkingen in de Oneindig Online-bundel te schrappen. Hierdoor kunnen klanten nu onbeperkt video’s in de hoogste kwaliteit bekijken. Ook is het nu mogelijk om zonder limiet te “tetheren” naar laptops en desktop computers.

T-Mobile heeft laten weten dat de bundel echter niet helemaal onbeperkt blijft. T-Mobile zal “reactief onderzoek” doen naar klanten die extreem veel data verbruiken. T-Mobile wil daar consequenties aan verbinden. T-Mobile zal eerst contact opnemen met klanten die te veel data gebruiken, voordat ze besluiten om de verbinding te blokkeren of de bundel om te zetten naar een beperktere abonnement. In de voorwaarden over “fair gebruik” staat dat de onbeperkte bundel niet is bedoeld als vervanging van de vaste internetverbinding. Waar de grens van “fair” gebruik precies ligt staat er niet in.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *