Samsung Werkt Aan Nieuw Uiterlijk Voor Android-interface

Samsung TouchWizUit een betaversie van TouchWiz blijk dat Samsung de Android-schil een make-over wil geven. De betaversie wordt momenteel al getest in thuisland Zuid-Korea en China.

Samsung maakt uitstekende smartphones en tablets, maar niet iedereen is te spreken over de Android-schil TouchWiz die de fabrikant standaard op zijn toestellen installeert. Deze schil geeft Android een iets ander uiterlijk en voorziet het apparaat van verschillende applicaties, ook wel bloatware genoemd. Het probleem met dergelijke “schillen” is dat het de stabiliteit en snelheid van Android vaak negatief beïnvloed.

Samsung is de laatste tijd druk bezig om de TouchWiz-schil te verbeteren. Zo kwam er onlangs al een nieuwe update uit, maar er staat onder de naam “New Note UX” alweer een volgende versie klaar. De nieuwste versie van TouchWiz maakt onder andere de icoontjes ronder. Ook verdwijnt de app drawer. Dit is een icoontje die je naar het app-scherm brengt.

Het is onduidelijk of de update alleen in Azië zal worden uitgebracht of dat de nieuwste TouchWiz-schil binnenkort ook in Europa zal worden uitgerold. Mogelijk draait de software op de nieuwste Galaxy Note, die deze zomer zal worden aangekondigd.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.