Google Werkt Aan Nieuw Besturingssysteem

GoogleGoogle werkt aan een nieuw besturingssysteem genaamd Fuchsia. Google heeft de eerste versie van Fuchsia beschikbaar gemaakt via Google’s eigen source-site.

Fuchsia is te gebruiken op toestellen met een ARM X86-chipset en op de Raspberry Pi. Het besturingssysteem maakt gebruik van de Magenta kernel die Google van de grond af aan opnieuw heeft opgezet. Het is niet duidelijk wat Google precies met dit besturingssysteem wil gaan doen. Mogelijk is het een vervanger voor Android of moet Fuchsia een besturingssysteem worden die zonder problemen op verschillende platformen te gebruiken is.

Het Fuchsia Project ligt voor een deel in handen van Brian Swetland en Travis Geiselbrecht. Beide waren ooit betrokken bij de ontwikkeling van BeOS. Ook werkten ze aan het opzetten van Danger Hiptop OS. Swetland was vervolgens betrokken bij de opzet van Android Inc 10 jaar geleden. Geiselbrecht werkte bij Apple aan de iPhone, bij Palm aan het WebOS besturingssysteem en had een hoge functie bij het creëren van Jawbone Embedded. Swetland en Geiselbrecht zijn dus alles behalve onbekende jongens in de tech-wereld.

via [automatiseringgids]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.