“Samsung Galaxy Note 7 Moeilijk Te Repareren”

Samsung-Galaxy-Note-7-iFixit-teardowniFixit, een website die apparaten uit elkaar haalt om te kijken hoe moeilijk deze te repareren zijn, heeft onlangs de Galaxy Note 7 volledig ontmanteld. Het bijkt dat de Galaxy Note 7 net als veel andere high-end toestellen van Samsung moeilijk te repareren is.

Uit de teardown van iFixit blijkt de Galaxy Note 7 moeilijk te repareren is, maar de phablet krijgt wel een betere score dan de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Het grootste probleem was het openen van de behuizing. Samsung maakt namelijk geen gebruik van schroeven aan de buitenkant, waardoor je de behuizing moet openen met een hittepistool en zuignappen.

In totaal kreeg de Galaxy Note 7 een score van 4 uit 10. De Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kregen eerder een score van slechts 3 uit 10. Het voordeel van de Galaxy Note 7 is dat het merendeel van de onderdelen modulair zijn. Hierdoor kan je de onderdelen makkelijk vervangen. Maar om bij deze onderdelen te komen moet je wel eerst de behuizing zien te openen zonder het scherm en de phablet te beschadigen.

Een ander voordeel is de verbeterde indeling van de kabels. Hierdoor is het mogelijk om de oplaadpoort te vervangen zonder dat het scherm moet worden verwijderd. Ook is het niet nodig om het hele moederbord te verwijderen om de accu te vervangen. Samsung maakt echter wel gebruik van sterk lijm, waardoor onderdelen zeer voorzichtig moeten worden verwijderd om ongelukken te voorkomen.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.