HTC Stopt Met Eigen Browser

HTC InternetDe Taiwanese fabrikant HTC stopt met het aanbieden van de eigen browser op de HTC-toestellen. HTC verwijdert “HTC Internet” ook uit de Play Store en stapt volledig over op de Google Chrome browser.

HTC toestellen zijn voorzien van de eigen HTC Internet-browser en de Google Chrome-browser. Begin 2015 plaatste HTC de browser samen met enkele andere HTC-apps ook in de Google Play Store, zodat HTC makkelijker updates kon uitrollen. HTC heeft nu echter aangegeven dat de fabrikant de app op 30 november weer uit de Play Store zal halen. Hierna ontvangen gebruikers dus ook geen nieuwe updates meer via de Play Store.

Het is onbekend of de app alleen uit de Play Store zal worden gehaald of dat de app volledig stopt met werken. Dit is echter wel goed mogelijk, aangezien HTC meldt dat de nieuwste Internet-update de mogelijkheid biedt om opgeslagen favorieten te exporteren naar een andere browser. Mogelijk moeten gebruikers dus overstappen naar bijvoorbeeld Google Chrome.

Een reden voor het einde van de HTC browser heeft HTC niet gegeven. Mogelijk zijn er simpelweg te weinig gebruikers, waardoor het niet meer waard is om aan de browser te werken. Mocht je HTC Internet willen downloaden dan kan dat gratis in de Play Store.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.