Review: X-Mini II

De speakers van een smartphone leveren over het algemeen een wat blikkerig geluid. Wil je buiten niet met een dockingstation zeulen dan is de X-Mini II wel wat. Het is een speaker die met zijn formaat van 44 bij 60 milimeter kleiner is dan een tennisbal. De X-Mini II bestaat uit twee schijven die als je ze van elkaar losdraait een systeem onthullen waardoor de muziek volgens de makers beter en voller moet klinken. Ik heb de speaker meteen uit zijn verpakking gehaald om te kijken of ze gelijk hadden. Met de ingebouwde jack de X-Mini II aan mijn HTC Desire gekoppeld en  op play gedrukt.

En ik was verbaasd. Een warm en redelijk hard geluid kwam mijn kant op. Het harmonica-achtige systeem werkt echt. Er is duidelijk verschil hoorbaar als je de twee schijven open of dicht hebt. De slogan van de X-mini is dan ook Sound Beyond Size en ik moet zeggen dat ze daar ook wel een punt hebben. Als de twee schijven gesloten zijn, mis je een bas. Draai je de twee schijven los, dan wordt het geluid meteen voller en krachtiger met meer bas.

Aan de onderkant van de speaker zit een klein snoer van zo’n vier centimeter opgerold met een mini-jack zodat je hem meteen aan je telefoon of mp3-speler kan koppelen. Datzelfde snoer kan ook  gebruikt worden om de X-Mini II aan een andere X-Mini te koppelen, want de speaker heeft ook nog een mini-jack uitgang. Met dit zogeheten Buddy Jack systeem kun je nog meer geluid uit de speakers krijgen. Het volume harder of zachter zetten kan met het gekoppelde toestel, maar op de X-Mini II zit ook een volumeknop.

Gelukkig zit er nog een kabel in de verpakking, want ik moet zeggen dat ik het meegeleverde snoertje net iets aan de te korte kant vind. De andere kabel is langer en multifunctioneel. Aan het ene uiteinde zit een mini-usb. Daaraan zitten twee kabels. De een eindigt in een usb, de ander in een mini-jack. De X-Mini II moet namelijk opgeladen worden via usb. Aan de onderkant zit een klein lampje. Tijdens het opladen is die rood. Is de speaker volledig opgeladen dan is die blauw.

Conclusie: De X-Mini II is een handzaam formaat speaker dat verrassend veel geluid produceert. Het systeem om meer bas te leveren werkt prima. De batterij gaat acht uur mee, meer dan genoeg om de X-Mini II een dagje mee op pad te nemen.

Pluspunten
Formaat
Geluid
Batterijduur

Minpunten
Lengte van ingebouwde kabel

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.