Hands-on Galaxy S5 Toont Full HD Waterdicht Toestel met Vingerafdruk-scanner

Samsung_Galaxy_S5
Vanavond zal Samsung de Galaxy S5 onthullen tijdens een presentatie op het Mobile World Congress in Barcelona. De website Pocket-lint heeft al de mogelijkheid gehad om de Galaxy S5 te testen en hebben “per ongeluk” de hands-on review online gezet. Het artikel is alweer offline gehaald, maar wij hebben de informatie van de hands-on hieronder even op een rijtje gezet.

Uit de hands-on van Pocket-lint blijkt dat de Galaxy S5 inderdaad een vingerafdruk-scanner zal krijgen. Ook beschikt de Galaxy S5 over een 5-inch Full HD display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels en een aantal nieuwe functies waaronder Selective Focus en Download Booster. Het design is niet veel anders dan de Galaxy S4, maar het toestel is wel waterdicht.

Samsung_Galaxy_S5-01

De vingerafdruk-scanner zit verwerkt in de homeknop en kan meerdere vingerafdrukken registreren, waardoor de Galaxy S5 dus door meerdere mensen kan worden gebruikt. Om een vingerafdruk te registreren zul je je vinger 8 keer over de scanner moeten vegen.

Samsung_Galaxy_S5-02

De camera van de Galaxy S5 krijgt ook een update. Het toestel zal worden voorzien van een 16 megapixel camera die super snel foto’s kan schieten. Een nieuwe optie in de camera-app is “Selective Focus”. Selective Focus maakt het mogelijk om na het schieten van een foto nog aan te geven op welk gedeelte je wilt focussen. Ook kan je 4K-video’s met een resolutie van 3840 x 2160 pixels opnemen.

Samsung_Galaxy_S5-03

Een ander totaal nieuwe optie is de ingebouwde hartslagmeter. Door je vinger op de sensor onder de cameralens te plaatsen krijg je via S Health je hartslag te zien.

Samsung_Galaxy_S5-04

De Galaxy S5 komt ook met nieuwe software, waaronder de Download Booster. Download Booster maakt het mogelijk om grote bestanden (groter dan 30MB) sneller te downloaden. Dit is mogelijk door Wi-Fi en LTE tegelijkertijd te gebruiken.

Samsung_Galaxy_S5-05

Het toestel in deze hands-on draait op Android 4.4 (KitKat) met TouchWiz en is gekwalificeerd met IP67, wat inhoud dat het toestel water en stof bestendig is. Doordat het toestel waterdicht is, is de USB 3.0-poort voorzien van een klepje.

via [androidworld]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.