Temple Run al een miljoen keer gedownload

Het is nog niet zo lang geleden dat het spel Temple Run uitkwam voor Android en rondom de release kreeg de game een grote lading publiciteit. De reden hiervan was dat het spel al een tijdje te downloaden was voor iOS en het bleek een succes want het spel was al 45 miljoen keer gedownload. Of het om het spel zelf is of dankzij de publiciteit die het gekregen heeft blijft gissen maar ook de Android versie heeft een mijlpaal bereikt, het spel is namelijk binnen 3 dagen al 1 miljoen keer gedownload.

Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat er op deze manier een soort van succesformule is ontstaan namelijk, een ontwikkelaar ontwikkeld een spel of app en brengt deze eerst uit voor iOS en zorgt dat het een succes wordt. Als je dan vervolgens de app uitbrengt voor Android zal deze in een razend tempo stijgen in de download lijsten, voornamelijk omdat de app eerst exclusief was voor iOS. Kijk bijvoorbeeld naar Instagram en in dit geval Temple Run.

Temple Run is dus sinds kort ook te downloaden voor Android en dit brengt gelijk een aantal problemen met zich mee. De game wordt op dit moment door 707 Android-toestellen ondersteund maar ondanks dit aantal zijn 99,9% van de supportmailtjes die de ontwikkelaars binnenkrijgen afkomstig van mensen bij wie de game niet werkt op hun toestel. Dit verklaarde Natalia Luckyanova, mede-oprichter van het bedrijf achter Temple Run.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.