BlackBerry Maakt Toch Nog Eén Smartphone

BlackBerry_PrivBlackBerry heeft in september aangekondigd dat het bedrijf volledig zal stoppen met het ontwikkelen van smartphones. Toch blijkt nu dat BlackBerry nog één toestel, met de codenaam “Mercury”, op de markt zal brengen.

In juli, voordat BlackBerry CEO John Chen aankondigde dat BlackBerry zal stoppen met het ontwikkelen van smartphones, was er een roadmap van BlackBerry gelekt waarop drie toestellen stonden. Deze toestellen kregen de codenamen ‘Neon’, ‘Argon’ en ‘Mercury’.

Zowel de Neon (DTEK50) als de Argon (DTEK60) zijn uiteindelijk op de markt gebracht, maar de komst van de Mercury was door het laatste nieuws onzeker geworden.

John Chen heeft in een interview met Bloomberg echter laten weten dat de BlackBerry Mercury alsnog zal komen. Chen voegt er aan toe dat de Mercury écht het laatste BlackBerry toestel zal zijn die door BlackBerry zelf zal worden gemaakt.

De BlackBerry Mercury zal begin 2017 op de markt verschijnen en beschikt volgens de geruchten over een 4,5-inch Full HD-display en een qwerty-toetsenbord. Intern vinden we waarschijnliik een Qualcomm Snapdragon 625-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte, een 3400mAh accu, een 18 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.