Tele2 Biedt VoLTE Aan Alle Klanten Aan

Tele2 LogoDe telecomprovider Tele2 biedt klanten voortaan de mogelijkheid aan om via VoLTE (Voice over LTE) mobiel te bellen. Klanten moeten dan wel in het bezit zijn van een toestel die geschikt is voor mobiele spraak over 4G-netwerken.

Momenteel maken veel Tele2-klanten voor bellen, sms en internet nog gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile. De provider heeft een wholesale-overeenkomst met T-Mobile om gebruik te mogen maken van het T-Mobile-netwerk.

Tele2 heeft de afgelopen weken twee belangrijke stappen gezet om mobiele spraak over 4G-netwerken mogelijk te maken. Fabrikanten moeten wel speciale software ontwikkelen die is afgestemd op de netwerkspecificaties van het Tele2-netwerk. Pas na het installeren van deze software is het mogelijk om via VoLTE over het Tele2-netwerk te bellen.

Momenteel maken al zo’n 170.000 Tele2-klanten actief gebruik van VoLTE, die gezamenlijk goed zijn voor 700.000 in- en uitgaande VoLTE gesprekken per dag. De VoLTE-technologie van Tele2 is actief sinds maart.

Het voordeel van VoLTE is dat het volledig gebaseerd is op IP-technologie, waardoor de geluidskwaliteit tijdens gesprekken beter is en het minder lang duurt om een nieuw gesprek op te zetten. Op dit moment ondersteunt Tele2 de Galaxy J5, de Galaxy S4, de Galaxy S5, de Galaxy S6 de Galaxy S7, de Galaxy Note 4, de Xperia Z5’s en de Microsoft Lumia 550, 650 en 950’s.

via [telecompaper]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.