Gazelle Blokkeert Smartphone Tijdens Fietsen

SafeDrivePodGazelle werkt aan een accessoire die smartphonegebruik tijdens het fietsen moet tegengaan. Een fiets met een zogenoemde ‘SafeDrivePod’ blokkeert de smartphone wanneer er harder gefietst wordt dan 10 kilometer per uur.

We hebben het de afgelopen maand al vaker gehad over smartphonegebruik op de fiets. Minister Melanie Schultz van Haegen werkt namelijk aan een smartphoneverbod op de fiets. Het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen brengt namelijk een groot veiligheidsrisico met zich mee.

Gazelle lijkt hier alvast op in te willen spelen door fietsen te voorzien van een ‘SafeDrivePod’. Hierdoor is WhatsAppen en bellen tijdens het rijden onmogelijk. SafeDrivePod maakt via Bluetooth verbinding met de app op de telefoon. Zodra je harder dan 10 kilometer per uur fietst schakelt de smartphone automatisch uit, waardoor er geen afleiding zal ontstaan in het verkeer.

De SafeDrivePod is vooral ideaal voor ouders die zich zorgen maken om hun kinderen. Het systeem valt namelijk niet te omzeilen zonder medeweten van ouders, aldus Paul Hendriks van SafeDrivePod.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.