Smartphonemarkt Groeit In Q1 2017 Met 4,3 Procent

smartphones 2016In het eerste kwartaal van dit jaar werden 4,3 procent meer toestellen verkocht dan een jaar geleden. In totaal gaat het om 347,4 miljoen smartphones, zo blijkt uit een kwartaalrapport van marktonderzoeksbureau IDC.

IDC voorspelde eerder een stijging van 3,6 procent, maar er blijkt minder vertraging in de volumeontwikkeling dan verwacht. Wel groeide de smartphonemarkt sinds een lange tijd met minder dan 10 procent.

Vanwege de innovatie van enkele toestellen die dit jaar op de markt verschijnen, zal de smartphonemarkt dit jaar naar verwachting met meer procent groeien dan in het afgelopen jaar. Dit zal dan vooral te danken zijn aan toestellen zoals de Galaxy S8, de Huawei P10 en de nog onaangekondigde HTC U 11. De huidige groei van de smartphonemarkt is ook te danken aan Chinese fabrikanten die nu ook buiten China populair worden. Denk hierbij aan merken als Huawei, OPPO en vivo.

Samsung verkocht afgelopen kwartaal evenveel toestellen als in het eerste kwartaal van 2016 en staat op de eerste plek als we kijken naar welke fabrikant de meeste toestellen heeft verkocht. Apple staat op de tweede plek, gevolgd door Huawei. Huawei domineert in thuisland China.

via [telecompaper]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.