Review VeryFit 2.0 Smart Band

review-VeryFit-2.0-Smart-Band-1Op de redactie van Androidics testen wij regelmatig wearables zoals fitness trackers en smartwatches. Dit doen wij omdat dergelijke accessoires steeds populairder worden. Vandaag kijken we naar de VeryFit 2.0 Smart Band, een fitness tracker met verschillende sensoren en ondersteuning voor zowel Android als iOS.

Inhoud
Zoals bij elke review kijken wij eerst even naar de inhoud van de verpakking. In de verpakking van de VeryFit 2.0 Smart Band zit uiteraard de fitness armband, maar ook een oplader en een duidelijke handleiding in het Engels en het Chinees.

review-VeryFit-2.0-Smart-Band

Wij hebben de VeryFit 2.0 Smart Band gekocht op smartphonehoesjes.nl, een website waar je zelf een telefoonhoesje kunt maken met bijvoorbeeld een goede motivatie quote erop.

Design
De VeryFit 2.0 Smart Band is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wij hebben de oranje uitvoering ontvangen, maar de fitness tracker is ook verkrijgbaar in de kleur blauw. De VeryFit 2.0 Smart Band beschikt over een klein schermpje waarop naast de tijd en datum verschillende activiteiten worden weergegeven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan het aantal gelopen stappen of je huidige hartslag. Met een klein knopje aan de linkerkant van het scherm kun je door deze activiteiten navigeren.

review-VeryFit-2.0-Smart-Band-3

De polsband is voorzien van twee rijen met gaatjes. In tegenstelling tot eerdere fitness trackers die wij hebben getest, klik je de polsband niet met één maar met twee metalen “pinnetjes” vast. Dit zorgt voor een betere grip, maar hierdoor is de polsband ook iets breder. De rubberen polsband is vrij flexibel en comfortabel.

review-VeryFit-2.0-Smart-Band-2

Het schuin aflopende design van de VeryFit 2.0 Smart Band is vrij uniek en moet er voor zorgen dat je een iets betere kijkhoek hebt. Aan de andere kant van de fitness tracker vinden we een hartslagsensor en drie kleine puntjes. Op deze puntjes kun je de oplader aansluiten. Het design van deze oplader is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Het is namelijk een soort knijpertje, die de VeryFit 2.0 Smart Band vastknijpt. Dit is niet de meest ideale manier van opladen, maar het werkt wel.

Functies
Fitness trackers zijn uitgerust met verschillende sensoren om je dagelijkse activiteiten bij te houden. De sensor die in vrijwel alle trackers te vinden is is een bewegingssensor. Hiermee kan een fitness tracker de gezette stappen registeren. Wij hebben de VeryFit 2.0 Smart Band vergeleken met de eerder geteste Xiaomi Mi Band 2 en XD Design Activity Tracker.

review-VeryFit-2.0-Smart-Band-4

Uit onze test blijkt dat de geregistreerde stappen op de drie wearables met elkaar overeenkomen. Wel moeten we er bij zeggen dat een stappenteller puur de bewegingen van je arm registreert, waardoor soms ook andere handelingen worden geregistreerd als stappen. In grote lijnen zal het wel kloppen, maar je moet een stappenteller eigenlijk meer zien als een tool die je motiveert om meer te bewegen.

Een andere belangrijke sensor in de VeryFit 2.0 Smart Band is de hartslagsensor. Het is best opmerkelijk dat deze fitness tracker is uitgerust met een dergelijke sensor, aangezien de VeryFit 2.0 Smart Band voor slechts €22,95 over de toonbank gaat.

review-VeryFit-2.0-Smart-Band-5

Een opvallende functie van deze hartslagsensor is de mogelijkheid om non-stop je hartslag bij te houden. Bij de meeste goedkope fitness trackers kun je namelijk slechts eenmalig een meting doen, waarna de tracker de gemiddelde hartslag op het scherm weergeeft. Vervolgens zul je dus opnieuw een meting moeten doen om je nieuwe hartslag te zien. Met de VeryFit 2.0 Smart Band hoeft dit niet, want als je de hartslagmeter eenmaal geactiveerd hebt zal de VeryFit 2.0 Smart Band je hartslag blijven updaten totdat je de hartslagmeter weer deactiveert. Tip: Voor een juiste meting moet de VeryFit 2.0 Smart Band niet te los zitten en moet je je arm niet te veel bewegen.

Alle geregistreerde activiteiten worden opgeslagen in de VeryFit 2.0 app. Zo kun je in deze app onder andere lezen hoeveel stappen je per dag hebt gezet, welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel uren je hebt geslapen. Je kunt naast je dagelijkse activiteiten ook je wekelijkse, maandelijkse en zelfs jaarlijkse activiteiten bekijken. Dit is ideaal als je wilt zien of je vooruitgang boekt.

review-VeryFit-2.0-Smart-Band-app

Met behulp van de app kun je ook aangeven wat je wel of niet op de Smart Band wilt weergeven. Zo kun je bijvoorbeeld sms-meldingen, telefoonmeldingen of antiverlies-meldingen inschakelen of een wekkerwaarschuwing instellen. Wanneer je aan het fietsen bent kun je je telefoon in een telefoonhouder voor op de fiets zetten en met de VeryFit 2.0 app je activiteiten bekijken die van je Smart Bracelet afkomen. Handig, want dan hoef je niet steeds op je pols te kijken. 

Conclusie (voordelen / nadelen)
De VeryFit 2.0 Smart Band is een zeer voordelige fitness tracker met redelijk wat functies. VeryFit 2.0 is verkrijgbaar in meerdere kleuren en gaat ongeveer een week mee op één acculading. De stappenteller werkt zoals je mag verwachten en de hartslagmeter is een sensor die we niet altijd in goedkopere fitness trackers tegenkomen.

De bijbehorende app is erg overzichtelijk en geeft je leuke extra mogelijkheden, zoals het instellen van een alarm, het activeren van notificaties of het bekijken van je slaappatroon. Uiteraard is de fitness tracker niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Fitbit of trackers van Samsung, maar deze kosten ook vele malen meer. De VeryFit 2.0 Smart Band is wel wat breder dan bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Band, waardoor deze misschien niet ideaal is voor mensen met hele slanke polsen.

Voordelen
– comfortabel
– zeer aantrekkelijke adviesprijs
– hartslagmonitor
– uitgebreide smartphone app 

Nadelen
– accuduur wat aan de korte kant
– onhandige oplader

De VeryFit 2.0 Smart Band is hier verkrijgbaar voor slechts €22,95. Naast fitness trackers kun je op deze site ook terecht voor het kopen van een sport armband.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. John schreef:

    Ik ben echt fan van Smartphonehoesjes.nl en heb hier ook al vaker besteld. Ik kan daarnaast ook iedereen aanraden om hier even te kijken https://www.spydeals.nl/smartphonehoesjes/kortingscode want ze hebben vaker kortingscodes waar je gebruik van kunt maken!

  2. anaila schreef:

    Bedankt voor het delen van het zeer informatieve artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *