Nissan Stopt Smartphonegebruik In Het Verkeer Met Kooi Van Faraday

NISSAN SIGNAL SHIELDAutomerk Nissan denkt een oplossing te hebben gevonden tegen smartphonegebruik achter het stuur. Nissan wil dit doen met de integratie van een kooi van Faraday in zijn wagens.

Ondanks dat het niet is toegestaan, gebruiken veel mensen hun smartphone achter het stuur voor bijvoorbeeld het instellen van de navigatie of het bekijken van WhatsApp-berichtjes. Het gebruik van een smartphone achter het stuur is echter één van de grootste oorzaken van ongelukken en daarom doet Nissan een poging om het smartphonegebruik in het verkeer terug te brengen.

In de armleuning van de bestuurderszetel wil de Japanse autofabrikant een kooi van Faraday inbouwen. Het is de bedoeling dat de bestuurder zijn of haar smartphone in een compartiment van de armleuning legt en deze vervolgens afsluit. De constructie zal alle draadloze communicatie voor de telefoon blokkeren, waaronder het mobiele netwerk, wifi en bluetooth.

Zodra je de Kooi van Faraday opent ontvangt je smartphone weer berichten. Via een usb-kabel in de kooi is het wel mogelijk om tijdens het rijden te luisteren naar lokaal opgeslagen muziek.

Op dit moment is de Nissan Signal Shield nog maar een concept voor het nieuwe model van de Nissan Juke. Dus het is nog maar de vraag of we dit in de toekomst in meer auto’s te zien krijgen.

via [zdnet]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *