Snelheidsverschil Tussen Geheugenmodules Galaxy S8 En Galaxy S8+

Samsung-Galaxy-S8Uit onderzoek van verschillende gebruikers blijkt dat Samsung voor de Galaxy S8 en de Galaxy S8+ verschillende geheugenmodules gebruikt. Er zit namelijk wat snelheidsverschil tussen de verschillende toestellen.

In theorie blijkt de ene Galaxy S8 of Galaxy S8+ net wat sneller dan de andere. Samsung gebruikt namelijk verschillende type geheugenmodules in het toestel, zo meldt XDA. Een aantal toestellen maken gebruik van de nieuwste type UFS 2.1 geheugen, maar andere toestellen zijn voorzien van UFS 2.0 geheugen.

UFS 2.1 heeft een leessnelheid van rond de 800 Mbps, terwijl de oudere UFS 2.0 een leessnelheid heeft van rond de 500 Mbps. In theorie zijn Galaxy S8 toestellen met UFS 2.0 dus trager. Gelukkig zullen gebruikers er in de praktijk niks van merken, omdat toestellen zelden voor langere tijd de maximale leessnelheid moeten benutten. In een benchmarktest zijn de verschillen wel meetbaar. Dit is dan ook de manier waarop gebruikers hebben ontdekt dat Samsung verschillende geheugenmodules gebruikt.

Gelukkig voor de Europeanen maakt Samsung voor de Europese toestellen voornamelijk gebruik van UFS 2.1 geheugenchips met Samsung’s eigen Exynos processor.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.