Opnieuw Onderzoek Naar Datavrije Muziek Van T-Mobile

T-Mobile-Datavrije-MuziekDe Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft opnieuw een onderzoek gestart naar het “Datavrije Muziek” van T-Mobile. De ACM wil kijken of de dienst wel is toegestaan onder de Europese regelgeving.

Sinds oktober zijn T-Mobile en de Nederlandse toezichthouder ACM met elkaar in conflict over een nieuwe “Datavrije Muziek” abonnement. Zo kunnen klanten met meer dan 6GB data onbeperkt gebruik maken van streaming muziekdiensten zoals bijvoorbeeld Spotify. Het verbruik van deze diensten zal niet van de databundel worden afgetrokken.

Het niet inrekening brengen van dataverkeer voor bepaalde diensten heet “zero rating” en dit is in Nederland verboden. Volgens de Nederlandse wet mogen aanbieders van internetdiensten geen onderscheid maken in prijzen, tarieven of snelheden voor specifieke diensten.

De Europese regelgeving staat zero rating echter wel toe. Volgens T-Mobile staat de Europese regelgeving boven de Nederlandse en id de dienst “Datavrije Muziek” dus wel toegestaan. T-Mobile werd door de rechter in het gelijk gesteld, waardoor de ACM nu wil kijken of de dienst van T-Mobile wel is toegestaan onder de Europese regelgeving.

Het lijkt er echter op dat T-Mobile geen inbreuk maakt op de Europese regelgeving, waardoor T-Mobile ook in de toekomst Datavrije Muziek mag blijven aanbieden. Als dit klopt dan zullen andere telecomproviders vermoedelijk ook snel een vergelijkbare dienst lanceren.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.