Qualcomm Introduceert Nauwkeurige Dieptecamera

QualcommQualcomm heeft een dieptecamera ontwikkeld voor Android-toestellen. De camera heeft drie cameramodules, één irisscanner en twee soorten dieptesensoren.

Wat de camera van Qualcomm interessant maakt is één van de dieptesensoren. De “actieve dieptesensor” is namelijk geschikt voor augmented reality en maakt hiervoor gebruik van infraroodlicht en een infraroodcamera. Infraroodlicht heeft een bepaald patroon en de camera zoekt naar dit patroon. Op basis van dit patroon kan de camera vervolgens precies uitrekenen hoe ver weg iets zich bevindt en hoe iets zich vervormt.

Dankzij deze techniek is de camera van Qualcomm niet alleen geschikt voor augmented reality, maar ook voor gezichtsherkenning. Er worden in totaal tot 10.000 dieptepunten uitgerekend, die tot 0,125 mm uit elkaar kunnen staan.

De “passieve dieptesensor” werkt ongeveer het zelfde, maar verbruikt meer stroom. Dankzij de infraroodcamera werken de dieptesensoren ook in het donker. Volgens Qualcomm werkt de irisscanner zelfs als de gebruiker een zonnebril draagt.

Wanneer de eerste toestellen met deze camera op de markt zullen verschijnen is nog onbekend. Waarschijnlijk pas in 2018.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.