OV-Chip Mobiel Telt Slechts 5400 Gebruikers

OV-chipkaart smartphoneIn de afgelopen maand hebben 700 mensen zich aangemeld voor “OV-chip mobiel”. In totaal maken nu 5400 mensen gebruik van mobiel inchecken in het openbaar vervoer. Met zulke cijfers is OV-chip mobiel alles behalve succesvol.

In mei lanceerde Translink een manier om in het openbaar vervoer in te checken met een mobiele app. De lancering verliep echter niet vlekkeloos. Zo konden klanten van KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom zich niet aanmelden voor OV-Chip mobiel. Ook was het aanmeldproces omslachtig. Eind juli bleek de app 4.700 gebruikers te hebben. In de afgelopen maand hebben 700 nieuwe mensen zich geregistreerd.

Arco Groothedde, de directeur van Translink noemde de introductieperiode “waardeloos”. Zo vielen niet alleen het aantal gebruikers tegen, maar werd de app gemiddeld ook slechts vijf keer gebruikt. Dit terwijl Translink 1,2 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de proef. Momenteel kunnen alleen Vodafone-klanten zich aanmelden voor OV-Chip mobiel. Pas na de zomer wordt de ondersteuning van KPN mogelijk weer ingeschakeld.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.