Apple en Samsung in mei om de tafel

Apple en Samsung hebben elkaar in verschillende landen voor de rechter gesleept. De Galaxy Tab van Samsung zou teveel lijken op de iPad van Apple en Apple zou patenten misbruiken die in het bezit zijn van Samsung. Dat is maar een kleine greep uit de verschillende zaken waarvoor de twee bedrijven een importverbod van de ander willen hebben of een vergoeding voor de gebruikte patenten. Maar er lijkt een eind te kunnen komen aan de patentoorlog tussen Samsung en Apple.

Op 21 en 22 mei gaan de twee om de tafel zitten in San Francisco onder het toeziend oog van een Amerikaanse rechter. De twee bedrijven staan in 50 rechtszaken tegenover elkaar in tien verschillende landen. Een van die zaken speelt zich af in Spanje. Als die gewonnen wordt door Apple, kan de rechtbank een importverbod op Samsung producten opleggen voor de hele Europese Unie.

Eind mei staan in eerste instantie de rechtszaken in de Verenigde Staten op het programma, maar waarschijnlijk gaan topmannen Tim Cook van Apple en Gee-Sung Choi van Samsung alle zaken bespreken. Of beide bedrijven ook tot een oplossing gaan komen, is nog maar de vraag. Samsung heeft al gezegd geen toezeggingen te willen doen en ook Apple wil zijn producten beschermen.

Bron: Foss Patents

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.